ZAŠTITA PRIVATNOSTI

U digitalnom svetu Vaša privatnost je veoma važna, kako za Vas lično, tako i nama koji stojimo Vama na usluzi. U skladu sa tim, razvili smo Politiku privatnosti kako biste razumeli način prikupljanja, upotrebe, povezivanja, objavljivanja i korišćenja ličnih podataka u okviru našeg vebsajta. Veći deo sajta možete da koristite bez ostavljanja bilo kakvih ličnih podataka koji Vas identifikuju. S druge strane, u određenim situacijama su nam potrebne dodatne informacije o Vama u cilju pružanja informacije o radnjama koje se odnose na upravljanje ličnim podacima.

Kako bismo osigurali bezbednost informacija koje delite sa nama, zalažemo se za vođenje poslovanja u skladu sa principima koji slede u nastavku.


Sadržaj
Koje informacije Nine West prikuplja?
Kako Nine West prikuplja informacije?
Korišćenje kolačića i veb bikona
Kako Nine West koristi ove informacije?
Kako Nine West štiti Vaše podatke?
Mogu li da se odjavim?

 

PODACI O RUKOVAOCU

Odgovornost za obradu podataka o ličnosti u svojstvu rukovaoca snosi:

Naziv: BEO-SPORT SYSTEM D.O.O. BEOGRAD

Adresa: Viline vode 47, 11000 Beograd

Matični broj: 06297919, PIB: 100293481

U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahteva u vezi postupanja ili zaštite Vaših ličnih podataka, možete nam se obratiti na e-mail adresu: zastitapodataka@beosport.com

U ime Nine West Internet prodaje - obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka svih naših kupaca. Da bismo izvršili prodaju, odnosno uspešno obradili Vašu porudžbinu potrebni su nam Vaši lični - osnovni podaci.

Podaci koje korisnik ostavlja prilikom kupovine na ninewest.rs su sledeći:

 1. Ime i prezime
 2. E-mail adresa
 3. Adresa prebivališta/boravka
 4. Broj telefona
 5. Šifra koju korisnik unosi prilikom kreiranja korisničkog naloga.

Takođe, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge i informisanja korisnika, email korisnika može biti iskorišćen u svrhu marketinških kampanja (newsletter), ali kupcima dajemo mogućnost, ako žele, da se odjave sa mailing liste.

Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla, pa se ovim obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kojem trećem licu.

Ukoliko želite da povučete saglasnost za obradu podataka, molimo da nam uputite zahtev na sledeću email adresu: zastitapodataka@beosport.com. Mi ćemo na osnovu Vašeg zahteva dalje postupiti u skladu sa zakonom.

Koje informacije Nine West prikuplja?

Nine West može da prikuplja i čuva dve vrste informacija: “lične podatke” i “automatske podatke”.
Lični podaci nam govore ko ste Vi, Vaše ime i prezime, pol, adresu za dostavu, email adresu, broj telefona, datum rođenja i Vaše godište, neku drugu ličnu informaciju koju želite da nam dostavite, podatke o kupovini kao što su model, veličina, cena, popust, datum, prodavnica, broj vaše platne ili kreditne kartice, datum isteka roka na Vašoj platnoj/kreditnoj kartici, lozinke prilikom registracije koje služe kao zaštita Vaše privatnosti. Automatski podaci su podaci koje automatski sakupljamo svaki put kada ukucate adresu našeg vebsajta, kao što je Vaša IP adresa, tip kompjutera koji koristite, veb pretraživač koji koristite, veb stranicu preko koje ste došli do našeg vebsajta, način na koji pregledate sadržaj na našem vebsajtu i proizvodi koje ste gledali. IP adresa je broj koji je dodeljen Vašem kompjuteru kada se konektujete na internet. Svaki put kada posetite naš vebsajt, naš server Vas automatski prepoznaje i preuzme ovu informaciju. Automatski podaci takođe uključuju i informacije generisane putem “kolačića” i „veb bikona“ . Kliknite ovde za više informacija o korišćenju “kolačića” i „veb bikona“.

Važno obaveštenje
U skladu sa uvodjenjem eFiskalizacije, a na osnovu tehničkog upustva PORESKE UPRAVE, u obavezi smo da od potrošača tražimo broj lične karte/pasoša, i to samo u situaciji kada potrošaču treba izvršiti povraćaj novca.

Sledi tekst ovog tehničkog uputsva koji nas obavezuje na prikupljenje navedenih ličnih podataka:

Tehničko uputstvo za administrativni i tehnički pregled funkcionalnosti ESIR-a ili L-PFR-a, Verzija 1.13
9.6. Promet Refundacija (PR) u slučaju povraćaja novca kupcu
Povraćaj novca kupcu za već kupljenu robu ili uslugu ili odustajanje od kupovine u slučaju prethodno plaćenog avansa, obveznik fiskalizacije evidentira izdavanje fiskalnog računa Promet Refundacija (PR) ili Avans Refundacija (AP), pri čemu unosi:

 • Identifikaciju kupca (broj lične karte ili drugi dokument u skladu sa šifarnikom za identifikaciom kupca) - Kraj navoda

S obzirom da je lične podatke moguće obradjivati isključivo uz prethodnu saglasnost potrošača – Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018), ovom prilikom Vas obaveštavamo da je za povraćaj novčanih sredstava neophodno da nam date broj lične karte/pasoša, i da date saglasnost za obradu istih, a mi se obavezujemo da ove lične podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe.

Podsećamo Vas da svaka Vaša kupovina preko našeg sajta znači da ste prethodno pročitali Uslove korišćenja naših usluga i da ste saglasni sa njima u potpunosti, što uključuje i Vašu saglasnost da nam dostavite broj lične karte/pasoša i to samo u situaciji kada potrošaču treba izvršiti povraćaj novca.

Kako Nine West prikuplja informacije?

Nine West prikuplja podatke koje ste podelili sa nama na sledeći način:
(i) na www.ninewest.rs ;
(ii) kroz transakcije, e-mail registracije, učešće u programima lojalnosti, nagradne igre, takmičenja, kvizovi i ankete;
(iii) kroz komunikaciju sa našim prodajnim saradnicima;
(iv) putem telefona, e-maila i faksa;
(v) ličnu interakciju ili štampana dokumenta prilikom registracije u Nine West prodavnicama .

Nine West takođe prikuplja automastke informacije kroz korišćenje kolačića i veb bikona.

Korišćenje kolačića i veb bikona

"Kolačić" je mala tekstualna datoteka koja se šalje na Vaš internet pretraživač sa veb servera i skladišti na hard disk Vašeg računara. Između ostalog, kolačići nam pružaju mogućnost praćenja Vaših onlajn navika i preference. Prepoznavajući sadržaje koje najčešće posećujete, kolačići nam omogućavaju da Vam prezentujemo informacije, proizvode i usluge prema Vašem ličnom interesovanju i čine naš sajt efikasnijim. Većina pretraživača je inicijalno podešena da prihvati kolačiće, ali Vam omogućavaju da promenite podešavanja , tako da ne prihvata automatski kolačiće. Za dalje informacije o kolačićima pogledajte instrukcije na Vašem pretraživaču. "Veb bikoni", takođe poznati kao piksel tagovi su male slike koje mogu biti sastavni deo naših veb stranica ili newsletter koje šaljemo na Vaše adrese. U kombinaciji sa kolačićima, veb bikoni nam omogućavaju da izračunamo broj jedinstvenih korisnika koji su posetili određenu stranicu ili broj puta koji je ta stranica otvorena. Veb bikoni nam pružaju i informaciju koliko je ljudi otvorilo newsletter ili mail koji je vodio na određenu veb stranicu.

Kako Nine West koristi ove informacije?

Nine West može koristiti informacije koje prikuplja u sledećim situacijama:
- Potvrde, procesuiranja i realizacije prodajne transakcije
- Kontaktira Vas u vezi sa Vašom porudžbinom i odgovori na Vaša pitanja
- Ažurira i održava informacije o Vašim ličnim podacima u našim bazama podataka
- Omogućava Vam da učestvujete u našim nagradnim igrama, takmičenjima i programima lojalnosti
- Komunicira sa Vama kroz ciljane poštanske pošiljke, telefonske pozive, personalizovane imejlove, ponude i promocije od Vašeg interesa
- Omogućava preciznije marketinške aktivnosti, testiranja proizvoda i ponude
- Održava i unapređuje efektivnost i sigurnost našeg vebsajta i poslovanja
- Analizira saobraćaj na vebsajtu i aktivnost posetilaca
- Unapređuje navigaciju, dizajn i sadržaj na vebsajtu
- Unapređuje efektivnost naših reklamnih poruka
- Personalizuje Vaše korisničko iskustvo na našem sajtu

Kako Nine West štiti Vaše podatke?

Kada kreirate online nalog na www.ninewest.rs , morate izabrati ličnu lozinku. Kao član sajta Nine West, moći ćete da vidite, između ostalog, Vaš profilni nalog, kontakt podatke i arhivu porudžbina. Mi čuvamo Vaše podatke na način na koji Vam omogućavamo da izbegnete registraciju svaki put kada rešite da obavite kupovinu na našem vebsajtu.

Mogu li da se odjavim?

Da. Nine West poštuje Vaše pravo da se odjavite sa liste elektronskih pretplatnika na newsletter i reklamne poruke koje Nine West šalje.

Mogu li da obrišem svoj nalog?

Da. Ukoliko želite da povučete saglasnost za obradu podataka, molimo da nam uputite zahtev na sledeću email adresu: info@ninewest.rs. Mi ćemo u obradi tog zahteva utvrditi da li je opravdan i dalje postupiti u skladu sa zakonom.

Opcije prigovora o upotrebi kolačića (cookies) i njihovo uklanjanje:

Vi, kao korisnik, u svakom momentu imate potpunu kontrolu nad kolačićima i njihovom upotrebom u okviru Vašeg Internet pregledača (Firefox, Chrome, Edge, Explorer, Opera, Safari).

Imate mogućnost povlačenja saglasnosti o upotrebi kolačića u svakom momentu, a možete i da odbijete upotrebu kolačića koji ne zahtevaju Vaš explicitni pristanak, pod uslovom da ovi kolačići nisu neophodni i da je njihovo uklanjanje tehnički izvodljivo.

Moramo naglasiti da ukoliko odbijete upotrebu kolačića u Vašem pregledaču, postoji velika verovatnoća da nećete biti u mogućnosti da u potpunosti iskoristite potpunu funkcionalnost našeg sajta. Naša je preporuka da zbog Vašeg korisničkog iskustva omogućite upotrebu kolačića (cookies) u okviru Vašeg Internet pregledača.

Opcije za prigovor o upotrebi kolačića i njihovo uklanjanje:

Vi, kao korisnik, imate nekoliko mogućnosti kada je u pitanju prigovor o upotrebi kolačića ili povlačenje Vaše saglasnosti o njihovoj upotrebi (brisanje kolačića).

Svi najpopularniji veb pregledači nude mogućnost blokade upotrebe kolačića. Kliknite na linkove dole, u zavisnosti od toga koji pregledač koristite:

 1. Microsofts Windows Internet Explorer
 2. Microsoft's Windows Internet Explorer Mobile
 3. Mozilla Firefox
 4. Google Chrome dektop verzija
 5. Google Chrome mobilna verzija
 6. Apple Safari desktop verzija
 7. Apple Safari mobilna verzija

Takođe, imate mogućnost da upotrebom ekstenzija za Vaš veb pregledač deaktivirate pojedine kolačiće i odredite koji kolačići su u upotrebi. Instalacija ovih ekstenzija je prilično jednostavna i brza i moguća je za većinu popularnih Internet pregledača.

Naša preporuka je ekstenzija pod nazivom Ghostery https://www.ghostery.com/